Görevden alınan belediye başkanını sevindiren karar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR Valiliği'nin, Sur Belediyesi'nin almış olduğu ?Çok dilli belediyecilik' kararının iptali için 2'nci İdare Mahkemesi'nde açtığı davada ret kararı verildi.

Diyarbakır'ın Sur belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın ?Çok dilli Belediye hizmetleri' kararı alması nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasından sonra Valilik, Diyarbakır 2'nci İdare Mahkemesi'ne başvurarak, ?Çok dilli belediyecilik hizmeti' işleminin yürütülmesinin iptali için dava açtı.

2'nci İdare Mahkemesi, Sur Belediyesi Meclisi'nin ?Çok dilli Belediyecilik' kararının yürürlüğe girebilmesi için Valilik makamına sunulmadığı, sadece Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına sunulması nedeniyle ortada dava konusu edilebilir kesin ve yürütülmesi zorunlu bir idari işlem olmadığı belirtilerek, davanın reddine karar verdi. Bu karar, bir süre önce İçişleri Bakanlığınca görevden el çektirilen Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile 17 meclis üyesini sevindirdi. Demirbaş, Belediye Meclisi tarafından alınan ?Çok dilli Belediyecilik' kararının yasaya uygun olduğunu iddia etti.

?KARAR DEMİRBAŞ'IN LEHİNE'

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın görevden alınarak, Belediye Meclisi'nin feshine karar vermesini hukuka aykırı olarak değerlendiren Avukat Mustafa Ayzit, ?Dava konusu olan idari işlem 6 Ekim 2006 tarihli Belediye Meclis kararına dayanmaktadır. Ancak Diyarbakır Sur Belediyesi Meclisi ve Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş dava süreci tamamlanmadan hukuka aykırı olarak 27 Haziran 2007 tarihinde görevden alınmıştır. Bu nedenle meclis kararını uygulayacak yönetim görevden alınmış olup, kararın uygulanması şansı yoktur. Valilik ilk yapması gerektiğini son olarak yapmıştır. Bu da müvekkilim Demirbaş'ın lehine olmuştur'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber